100% gratis en vrijblijvend Hoogste bod voor uw auto Eigen gratis ophaalservice Erkend door de RDW
100% gratis en vrijblijvend
Hoogste bod voor uw auto
Eigen gratis ophaalservice
Erkend door de RDW

Sloopauto

Kun je niet meer met uw auto door de APK (Algemene periodieke keuring) heen of heb je schade aan je auto, of zijn de reparatiekosten hoger geworden van je auto. Dat betekent dat je auto niet rijvaardig is, economisch gezien is het tijd voor de sloop. Maar daar hoef je niet over de stressen, want je kunt gewoon je schadeauto verkopen.

Er zijn veel gespecialiseerde bedrijven in Nederland waar je jouw auto kan verkopen. Vroeger werd dit door een autosloperij gedaan, nu wordt het door een gespecialiseerde demontagebedrijven gedaan. Deze bedrijven voldoen aan strenge regels en kwaliteitseisen, ook werken ze milieuvriendelijk. Het is voor deze bedrijven interessant om uw schadeauto te demonteren, omdat auto-onderdelen geld waard zijn. Er zijn namelijk altijd nog houdbare onderdelen bij een schadeauto dat nog gebruikt kan worden zoals, koplampen, portieren, carrosseriedelen, bumpers en een motorkap en nog veel meer. Ook kan het interieur van je auto nog gebruikt worden, de stoelen in je auto leveren veel geld, en ook airbags leveren veel op en dashboards kunnen hergebruikt worden.

Sloopauto online verkopen

Je kunt gemakkelijk je schadeauto online aan demontagebedrijven verkopen. Het is heel eenvoudig om je auto aan te melden, je vult namelijk eerst je kenteken en vult daarna de conditie van jouw auto, deze wordt vervolgens geregistreerd bij RDW. Hierna wordt je auto op een privé marktplaats geplaatst waar alleen erkende bedrijven kunnen reageren op je auto.

Als je auto is goedgekeurd dan gaan de medewerkers voor je aan de slag om de juiste bedrijven te benaderen. Nadat het bod is geaccepteerd wordt er dan naar de status van je auto gekeken of er nog geschikte onderdelen zijn. En die wordt dan vervolgens milieubewust gedemonteerd.

Nadat je auto aangemeld hebt, wordt er een afspraak gemaakt om je auto op te halen, dit wordt door het bedrijf waar je aangemeld hebt opgehaald. Nadat het bedrijf naar je auto heeft gekeken geven ze je een definitief inkoopvoorstel, inkoopvoorstel van je sloopauto wordt via je email of telefonisch gecommuniceerd. Dit is een voorstel wat het bedrijf voor je auto overheeft. Er worden geen kosten op je rekening gebracht. Je kunt het voorstel accepteren of weigeren.

Wanneer je het voorstel accepteert wordt het geld door het bedrijf naar je gestort, je krijg een direct vrijwaringbewijs die je dient op te sturen naar je verzekering zodat de autoverzekering kan worden stopgezet, hierdoor wordt de auto van je naam weggehaald en ben je niet meer verantwoordelijk voor wat er met de auto gebeurt. Ook voorkom je voor verassing die je achteraf meestal krijgt. Je kunt dit telefonisch of via email afhandelen. Wanneer je het voorstel weigert, wordt de aanmelding geannuleerd.

Voordelen voor het slopen

Je kunt je auto vandaag nog verkopen, je krijgt snel te zien welk bedrijf het hoogste bod heeft gedaan. Ook krijg je direct je geld voor, en je auto wordt kosteloos opgehaald zonder enig gedoe. Je krijgt een officiële RDW-vrijwaring die je telefonisch met je verzekering of via mail kan regelen. Ook wordt het slopen van je auto milieubewust gedaan.